Nino vidulin, mag.cin.

Nino vidulin

Titulu magistra kineziologije i kineziterapeuta stekao sam na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Tijekom i završetkom fakulteta područje najvećeg interesa bila mi je kineziterapija.

Od svibnja 2009. do lipnja 2020. zaposlen sam u Poliklinici Peharec na radnom mjestu kineziterapeuta – osobe zadužene za biomehaničku dijagnostiku, prevenciju i rehabilitaciju pokretom.

Usporedno s poslom upisao sam Doktorski studij Kineziologije u Zagrebu koji privodim kraju pišući doktorski rad naslova „Povezanost jakosnih svojstava mišića nogu, lokalnog umora i dinamičkoga valgus kuta koljena vrhunskih rukometašica“.

Vodeći kineziterapiju osoba s različitim bolnim stanjima sustava za kretanje uvidio sam da su mehanizmi nastanka ozljeda i boli vrlo kompleksni. Sukladno tome započeo sam s pohađanjem brojnih međunarodno priznatih edukacija radi boljeg razumijevanja ljudskog tijela, pokreta, boli te usvajanja praktičnih znanja iz funkcionalne dijagnostike, manualne terapije i kineziterapije kako bih uspješnije otkrivao i uklanjao uzroke bolova osoba koje mi se obrate.

Stoga sam, nakon 11-godišnjeg radnog iskustva, odlučio otvoriti centar koji će integrirati znanost i praksu, jer smatram da je isključivo s novim i utemeljenim informacijama i znanjima moguće postići optimalne rezultate u radu s klijentima. Moja je misija postupno mijenjati svijest o važnosti edukacije i tjelovježbe u prevenciji i rehabilitaciji bolnih stanja sustava za kretanje s krajnjim ciljem poboljšanja kvalitete života, zdravlja i boljeg osjećaja pojedinca.

Nino Vidulin, mag.cin., osnivač Optimove Centra

OSPOSOBLJAVANJE I USAVRŠAVANJE

  • Primjena elektromišićne stimulacije u praksi
  • DNS clinical course – Basic course „A“
  • DNS clinical course – Basic course „B“
  • Anatomy trains in structure and function
  • Safe Back clinical workshop, Aleksandar Dejanović, PhD
  • Functional Performance Tape, Motus Melior
  • Tečaj manualne terapije I – kralježnica, Aleksandar Stošić, DO
  • Neurokinetic Therapy® Level 1
  • Neurokinetic Therapy® Level 2
  • “Funkcionalna dijagnostika i rehabilitacija tendinopatija donjih ekstremiteta”, Motus Melior

Slobodan Nikolić, bacc.physio

Slobodan Nikolić

Nakon završene srednje medicinske škole u Puli, 2009. godine upisujem Medicinski fakultet u Rijeci, smjer fizioterapija.

Godine 2012., tijekom apsolventske fakultetske godine odlazim u svoj matični klub KK Stoja i počinjem sa radom u sportskoj fizioterapiji.
Usporedno sa svojom strukom i kroz rad s mladima, javlja se želja da usavršim i kineziološka znanja. Stoga upisujem magisterij iz Aplikativne Kineziologije u Sloveniji, gdje upoznajem svoje mentore i završavam dodatne tečajeve  iz područja neurofizioterapije (Neurokinetic Therapy), manualne terapije i fascijalne manipulacije (Zensegrity, Graston technique, Fascial manipulation by Luigi Stecco).

Kako bih teoretska znanja konkretizirao i krenuo aktivno pomagati većem broju ljudi, 2016. godine započinjem sa stažiranjem u ordinaciji za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju kod dr. Danijele Rosande te dobijam licencu za samostalni rad. Paralelno s radom u ordinaciji započinjem sa samostalnim radom s pacijentima.
Potom, provodim dvije godine u Budimpešti, gdje vodim poslovanje wellness centra i djelujem kao fizioterapeut za Ritz Carlton kompaniju. Usporedno radim kao fizioterapeut pri Akademiji za suvremeni ples.

Ponovnim povratkom u Pulu otvaram samostalnu djelatnost za fizikalnu terapiju i pridružujem se timu NK Istra 1961 kao fizioterapeut seniorske momčadi.

Nakon dugogodišnjeg predanog rada u sportskim klubovima i turističkim kompanijama, odlučio sam se u potpunosti posvetiti suradnji s kolegom Ninom Vidulinom u misiji OptiMove Centra.

Slobodan Nikolić, bacc.physio​

Ivan Krznarević, fizioterapeut

Ivan Krznarević

Godine 2016. završavam srednju školu za fizioterapeutskog tehničara u Topuskom. Nakon srednjoškolskog obrazovanja započinjem pripravnički staž u Poliklinici za fizikalnu terapiju, rehabilitaciju i internu medicinu Štambuk u Zagrebu. Po završetku staža nastavljam raditi u istoj ustanovi kao fizioterapeutski tehničar.

Vođen željom za daljnjim stručnim usavršavanjem pohađam edukacije kinesio tapinga, dry needlinga, cupping terapije, medical flossinga te usavršavam tehnike bandažiranja u sportu.

Od 2021. godine sam zaposlen na mjestu fizioterapeuta u Poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Peharec gdje provodim godinu i pol dana tijekom kojih, osim u području fizikalne terapije, stječem i iskustvo rada u kineziterapiji.

2022. godine upisujem stručni studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Optimove timu priključujem se krajem 2022. godine.

Stečenim iskustvom te znanjima sa stručnih i internih edukacija, Ivan je u Optimove centru zadužen za planiranje i provođenje grupnih individualiziranih zdravstvenih treninga te manualnih tretmana i komplementarnih metoda kod pacijenata s bolnim stanjima sustava za kretanje.

Ivan Krznarević, fizioterapeut